Treći balkanski SPA samit

Od 5. do 8. septembra 2013. godine Srbija je bila domaćin 3. Balkan Spa Samita koji je održan u hotelu "Izvor" Aranđelovac u Bukovičkoj banji.

Ova konferencija i sajam spa, velnes, talaso, termalnog i zdravstvenog turizma, koja se odvijala pod sloganom „Imamo zajedničku istoriju, hajde da kreiramo i zajedničku budućnost“, imala je za cilj da objedini zajedničke etno komponente zemalja Balkana, tradiciju, kulturu, istoriju, običaje i gastronomiju.
Predavači i učesnici iz Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Latvie, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije dali su svoj doprinos profilisanju, definisanju, kreiranju i promociji novog turističkog proizvoda na tlu Evrope – Banja Balkana, pokrenuta je inicijativa osnivanja zajedničkeBalkan Spa Akademije sa programom koji bi se sprovodio u svim zemljama podjednako i dogovoreno je da se 4. Balkan Spa Samit iduće godine održi u Hrvatskoj. Po rečima Vladana Veškovića, sekretara Udruženja banja Srbije, „Ovo je najmasovniji Samit do sada, sa 90 učesnika iz 10 zemalja. Približili smo pristupe jedinstvenom konceptu prevencije i rehabilitacije u našim banjama, i sada sve to treba da upakujemo u jedan autentičan i intrigantan turistički paket, i da ga, kao takav, ponudimo svetu“.

3. Balkanski Spa Samit u Aranđelovcu, koji je otvorio Nebojša Stefanović, predsednik Parlamenta Republike Srbije, počeo je dodelom priznanja članovima Udruženja banja Srbije koji ove godine proslavljaju jubilej, nastavio radnim delom, a pratio ga je i odgovarajući turistički program obilaska najatraktivnijih okolnih lokacija poput Orašca, Selters banje, Topole-Oplenca, Risovačke pećine i drugih.

 

 

 

Save

© 2018 A HOTELI. All Rights Reserved. Powered by HSS.

Izrada sajta