U hotelu "Izvor" je održan Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope

Samit 100 biznis lidera "Dogovor za novo doba", sa ciljem pokretanja dijaloga biznis i političke elite u regionu o čvršćem povezivanju i otklanjanju prepreka za uspešnije poslovanje, trajao je od 06.10.2011.-08.10.2011, u hotelu Izvor u Aranđelovcu.
Dvodnevnom skupu prisustvovalo je više od stotinu poslovnih ljudi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, kao i predsednici Srbije i Slovenije Boris Tadić i Danilo Tirk.
Predsednik Srpske asocijacije menadžera Bojan Radun istakao je značaj prisustva visokih političkih zvaničnika, predsednika Srbije i Slovenije, istučući da to događaju pridaje veću važnost.

Predsednik Srbije, Boris Tadić, je istakao da se moraju aktivirati nacionalni i regionalni resursi, te da se region mora više povezati.
“Bez namere da oživljavam jugonostalgiju, konstatujem činjenicu da se naše privrede nisu udaljile toliko da ne možemo da razmišljamo o zajedničkom nastupu na trećim tržištima", rekao je predsednik Srbije obraćajući se učesnicima panela "Dogovor za novo doba".

Predsednik Tadić je, na primeru srpsko-hrvatskih odnosa, objasnio da regionalna ekonomska saradnja mora biti recipročna, odnosno da je neophodno otvoriti vrata za slobodniji protok investicija.
Privrednici su poručili predsednicima da računaju da će vrata politike biti otvorena za nove i konstruktivne ideje koje stižu iz biznisa.

Save

Save

© 2018 A HOTELI. All Rights Reserved. Powered by HSS.

Izrada sajta