Održana sednica Grupacije za zdravstveni turizam

Sednica Grupacije za zdravstveni turizam održana je 14.03.2017. u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "SOKO BANjA". U radu sednice su učestvovali predstavnici velnes i spa hotela, specijalnih bolnica, zdravstvenog, velnes i spa klastera, udruženja banja Srbije, udruženja specijalnih bolnica i predstavnica resornog ministarstva.

Predsednik Grupacije za zdravstveni turizam, gđa Vesna Vlatković, PR i marketing menadžer A Hotela, iskazala je neophodnost brendiranja Srbije kao turističke destinacije, na čemu treba zajednički da rade nadležno Ministarstvo i TOS. Iznela je i predlog o tri prioritetne aktivnosti Grupacije u narednom periodu: Analiza resursa u zdravstvenom turizmu,  Analiza zakonskog okvira, uspostavljanje saradnje sa svim strukovnim asocijacijama i organizatorima manifestacija na temu zdravlja i velnesa, uz potrebu informisanja o praksi susednih zemalja.

Prezentovan je projekat „Motivacija dolaska gostiju u banje“, a predstavljen je i projekat GWD, svetskog dana velnesa.
Najveća rasprava se vodila oko Predloga Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Vladan Vešković, sekretar Udruženja banja Srbije, izneo je stav Udruženja, odnosno članica – specijalnih bolnica čije će poslovanje biti ugroženo predlogom u ovom obliku. Zaključeno je da se u narednih deset dana pripremi konkretan predlog za Grupaciju, koja će doneti odluku o predlogu sa kojim će Odbor udruženja za turizam ići prema nadležnom Ministarstvu. 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

© 2018 A HOTELI. All Rights Reserved. Powered by HSS.

Izrada sajta